Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN)

Sportmassage voor paarden is een onmisbare aanvulling in het dagelijks onderhoud en training van het paard.

De VPSN is de Vereniging van Paarden Sportmasseurs  Nederland. Het doel van de VPSN is het belang van sportmassage voor paarden op een professionele manier uit te dragen.

Sportmassage is de basis voor paarden-sportmassage. Leden, die aangesloten zijn bij de VPSN, hebben een gedegen opleiding tot paarden-(sport)masseur gevolgd en een ruime ervaring in de praktijk.

Bij de VPSN aangesloten paardensportmasseurs werken alleen met gezonde sportfitte paarden, stellen geen diagnose en adviseren bij twijfel altijd eerst een dierenarts in te schakelen. Indien zij aanwezig zijn bij een paard in de functie van paardensportmasseur, dragen zij preventief bij aan het welzijn van het paard.

De technieken die gebruikt worden komen van de humane massage, maar kennis van de anatomie van het paard is voor de paarden-(sport)masseur uiteraard noodzakelijk.

Alle masseurs, die de paarden-sportmassage toepassen, hebben aanvullende opleiding(en) en bijscholingen gevolgd zodat zij paarden optimaal kunnen behandelen.

Tevens zijn de leden-masseurs verplicht jaarlijks voldoende bij te scholen zodat hun kennis en kunde up-to-date blijft. De VPSN houdt een register bij zodat de kwaliteit van leden gewaarborgd wordt.