Mag ik mij aan je voorstellen?

 

Mijn naam is Linet Holtkuile. Samen met mijn man en onze kinderen runnen wij ons agrarisch bedrijf “Ammervelde”, gelegen tussen Wijhe en Raalte, waar wij melkkoeien en varkens houden. Naast het werken op de boerderij besteed ik graag tijd aan het verzorgen, trainen en rijden van de paarden.

Zowel voor onze koeien en varkens als voor de paarden is het een belangrijke taak de dieren gezond te houden. Alle voorwaarden zo optimaal mogelijk maken zodat ze zowel fysiek als mentaal in balans zijn.

Vanuit die interesse ben ik in 2019 begonnen aan de opleiding Aromatherapie voor paarden en honden. Met het inzetten van etherische oliën zag ik hele mooie resultaten bij onze dieren (en ook bij onszelf). Waarna ik besloot mij hier verder in te willen verdiepen en de opleiding tot Natuurgeneeskundig Paardentherapeut te gaan volgen. Deze heb ik eind 2021 afgerond. Met deze opleiding leer je met een holistische blik te kijken naar de dieren. Wanneer zich een gezondheidsprobleem voordoet, wordt er gekeken naar de achterliggende oorzaak, zowel mentaal als fysiek. Vanuit de natuurgeneeskundige visie wordt er dan gezocht naar een plan van aanpak.

Met deze achtergrond ben ik in 2021 mijn eigen bedrijf begonnen, Ammervelde Paarden. Om mijn kennis en ervaring te delen met eigenaren. Hen op weg te helpen om de gezondheid van het paard op een natuurlijke manier weer in balans te brengen.

Vanuit de holistische denkwijze, dat alles met elkaar te maken heeft wilde ik graag meer leren en weten over de beweging van het paard. Het vrij en gemakkelijk kunnen bewegen maakt dat het paard lekker in zijn vel zit en dat komt zijn gezondheid ten goede.

In juni 2023 heb ik de opleiding Myofascial Equine Therapist afgerond. Een paard ondersteunen om vrij, soepel en ontspannen te bewegen. Met plezier aan het werk te gaan. Zowel voor de wedstrijdsport, maar ook voor de paarden die recreatief gereden worden of waarmee grondwerk wordt gedaan. Het uitgangspunt van deze therapie is dat alles in het lichaam invloed op elkaar heeft en niet los van elkaar gezien kan worden. Het kijken en denken in ketens, die door het lichaam lopen.

In juli 2023 heb ik mij mogen aansluiten bij de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland.