Myofascial Equine Therapist (MET)

Wat is een Myofasciale Therapie?

Een Myofasciale behandeling heeft als doel om meer bewegingsvrijheid voor het paard te krijgen en daardoor ontspannen te kunnen bewegen.

Een M.E.T. behandeling is de niet-invasieve versie van de Equine Dry Needling, volgens de methode van Andrea Schachinger.

Er wordt gewerkt met spierketens en fascia-lijnen in het paard. Dat wil zeggen dat alles in het lichaam van het paard met elkaar in verbinding staat. Wanneer je een bepaalde spier of spiergroep behandeld heeft dat effect/ werkt dat door in het gehele lichaam.

 

 

Wanneer kun je een Myofasciale behandeling inzetten?

Wanneer je paard niet goed willen ontspannen, scheef loopt, moeite heeft met de lengte-buiging, geen voorwaartse drang heeft, verzet toont, stress ervaart, etc. Kortom, wanneer je paard door spierspanning in zijn lichaam niet met plezier en vrij kan bewegen en samen met jou aan het werk kan en wil.

Door middel van een Myofasciale behandeling willen wij bewegingsproblemen bij paarden oplossen en eigenaren verder helpen in hun training. Met als uiteindelijk doel dat zowel het paard als de ruiter met plezier en ontspanning kunnen samenwerken.

Hoe ziet een Myofasciale behandeling eruit?

Met de eigenaar ga ik in gesprek om te horen welke problemen er zijn en stel ik vragen om mijn beeld compleet te krijgen. Vervolgens wil ik het paard aan de hand zien stappen en draven.

Door middel van palpatie lokaliseer ik spierspanningen, blokkades, triggerpoints en verklevingen in de fascia. Aan de hand van het Myofasciale pijnprotocol behandel ik met een “tool” de triggerpoints. Hierdoor neemt spierspanning af en ervaart het paard ontspanning.

 Daarnaast pas ik de volgende technieken toe:

  • Massage
  • Position releases
  • Ontspanningstechnieken
  • Stretchen
  • Equine Taping (Basis Equine Taping en Chain Taping)

Na afloop van de behandeling krijg je advies en eventueel oefeningen mee. 

 

Wil je meer weten over een Myofasciale behandeling voor jouw paard, neem dan contact met mij op.